TypeStars voor senioren


TypeStars is van oudsher de meeste effectieve training typevaardigheid, met speciale lespakketten voor kinderen, volwassenen en senioren. TypeStars typelessen zijn afgestemd op leerprocessen en belevingswerelden in verschillende levensfasen. Kinderen trainen hun typevaardigheid spelenderwijs volgens schema, terwijl senioren blindelings leren typen in hun eigen tijd en tempo aan de hand van interessante oefenteksten met een (cultuur)historische inslag.

"Waarom zou ik op latere leeftijd nog blind leren typen met 10 vingers? Ik red mij al een leven lang prima met 2 tot 4 vingers! Bovendien heb ik tijd genoeg, dus sneller leren typen hoeft van mij niet."

Tijd is een kostbaar bezit en overvloed is geen reden voor verspilling. In het computertijdperk is bediening van het toetsenbord iets van elke dag en wie blind kan typen met 10 vingers bespaart een heel jaar op een mensenleven. Onderzoek heeft aangetoond dat blindtypers niet alleen productiever maar ook creatiever zijn. Zij schrijven betere teksten omdat het typen automatisch gaat en zij zich volledig kunnen concentreren op stijl en inhoud.


Vloeiend 'spreken' met 10 vingers

Het is nooit te laat om efficiënt te leren typen volgens het tienvingersysteem. Productiviteit en creativiteit zijn belangrijk in elke levensfase en niet alleen in de werkzame jaren op kantoor, toen deze begrippen vooral werden afgemeten in tijd en geld. Als oudere heeft u meer te vertellen dan ooit. Kennis en ervaring delen in fora op internet? Chatten en mailen met kinderen en kleinkinderen? Relaties onderhouden in sociale netwerken? Eindelijk dat boek schrijven dat al jaren in uw achterhoofd zit? Een dagboek bijhouden, bloggen op internet, (af)studeren, uw memoires schrijven? Het gaat allemaal via uw vingertoppen en daarbij maakt het een wereld van verschil of u onbeholpen hamert met 2 of 4 vingers of blindelings typt met 10 vingers zonder te beseffen dat u typt. Met TypeStars leert u vloeiend typen met hetzelfde gemak waarmee u spreekt. Typevaardigheid voegt tijd en kwaliteit toe aan uw leven.


Blind leren typen, alleen of in groepsverband

Met TypeStars leert u moeiteloos blindtypen op internet, in uw vertrouwde omgeving en in uw eigen tempo. Dat kunt u in uw eentje doen, of in een online typeklas of studiegroep. U kunt zich aansluiten bij een bestaande groep, of zelf een studiegroep opzetten. Complete gezinnen, ja, zelfs hele families vormen virtuele typeklassen of studiegroepen op internet, waarvan de leden onderling leerprestaties kunnen vergelijken. Doe uw (klein)kinderen een cursus typevaardigheid cadeau en leer samen met hen in drie maanden snel en accuraat blindtypen volgens het tienvingersysteem. Specifieke kennis van computers of het internet is daarbij niet vereist. TypeStars neemt u bij de hand en leidt u van oefening naar oefening naar oefening, van les naar les, zonder tijdsdruk, terwijl uw vorderingen worden weergegeven in duidelijke grafische overzichten. Doe de proefles voor volwassenen en ervaar hoe snel en eenvoudig ook u blindelings kunt leren typen met 10 vingers.


Online typeles
"Als gepensioneerd politieambtenaar kijk ik met enige voldoening terug op een bewogen loopbaan. Als ik ergens spijt van heb, dan is van het feit dat ik niet veel eerder blind heb leren typen. Typen was in mijn tijd nog echt tikken, op een mechanische schrijfmachine met hamertjes. En ik heb heel wat afgetikt, in mijn laatste werkzame jaren hele dagen op de afdeling Bijzondere Wetten, maar ook in de tijd op straat.

Handhaving ging (gaat) gepaard met een enorme administratieve rompslomp. Na incidenten, die zich afspeelden in luttele minuten, was ik soms uren bezig met de processen verbaal. Dat kwam door de stapel formulieren, maar ook door het ontbreken van typevaardigheid, al ben ik mij dat laatste pas goed bewust sinds ik mijn TypeStars diploma heb gehaald.

Records zal ik niet meer breken, maar ik typ moeiteloos dubbel zo snel en met veel minder fouten als voorheen. Geen processen verbaal meer, maar internet en email hebben voor mij een wereld geopend en dagelijks tik, nee, rammel ik er zeker een uur lustig op los.

Dan denk ik wel eens aan de verloren manjaren die ik tikkend achter een bureau heb doorgebracht terwijl ik op straat bezig had kunnen zijn met het echte politiewerk. Daarom, dames en heren beleidsmakers, willen jullie echt gehoor geven aan de roep om meer blauw op straat? Denk dan niet alleen aan meer agenten en minder papierwerk, maar ook aan een goedkope maatregel die gegarandeerd zoden aan de dijk zet: een cursus blindtypen op de politieacademie. Ik weet een hele goede!"

C. Dalmeijer (in zijn weblog)