TypeStars pluspunten


TypeStars is 100% digitaal en werkt volledig via internet. Cursisten hebben via elke computer met een internetverbinding  altijd toegang tot de meest actuele leerstof in een vertrouwde en persoonlijke studie-omgeving.
TypeStars is adaptief: het systeem leert een cursist kennen en past zich aan. Intelligente software snijdt de oefenstof toe op individuele vaardigheden. Elke cursist krijgt interactief les op maat volgens een unieke leercurve.
TypeStars is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn speciale lespakketten voor kinderen, jong volwassenen en senioren, elk afgestemd op leerprocessen en belevingswerelden die kenmerkend zijn voor een bepaalde levensfase.
TypeStars ondersteunt spelenderwijs leren. Bij de jeugdcursus kunnen oefeningen, naar keuze, door overtypen of in spelvorm worden uitgevoerd. Door het scoren van spelpunten steunt een kind projecten in ontwikkelingslanden.
TypeStars is informatief. Cursisten, ouders en leerkrachten hebben op elk gewenst moment via internet inzage in uitgebreide rapporten met duidelijke grafieken die oefenresultaten en vorderingen weergeven.
TypeStars helpt bij dyslexie. Cursisten kunnen op hun persoonlijke pagina aangeven dat er sprake is van dyslexie. TypeStars houdt hier dan rekening mee tijdens het samenstellen van lessen en het beoordelen van studieresultaten.
TypeStars brengt mensen samen. Cursisten kunnen hun interesses vermelden op hun accountpagina en aangeven dat zij open staan voor contact. Zo ontstaan online studiegroepen, waarvan de leden onderling leerprestaties kunnen vergelijken.
TypeStars ondersteunt klassikaal onderwijs. Leerkrachten kunnen virtuele klassen en niveaugroepen formeren en via internet wedstrijden organiseren, eventueel in een sportieve competitie met andere scholengemeenschappen.
TypeStars bedient het complete Vlaamse en Nederlandse taalgebied. De cursus richt zich zowel op het gebruik van het QWERTY-toetsenbord, standaard in Nederland, als op de bediening van het AZERTY-klavier, dat gangbaar is in België.
TypeStars is betaalbaar. TypeStars is van oudsher de meest complete en meest effectieve cursus blindtypen met een onovertroffen prijs/kwaliteit-verhouding. Doe de gratis proefles en open, geheel vrijblijvend, een account.


Online typeles
TypeStars is gemaakt door onderwijsspecialisten met bijna dertig jaar ervaring in het ontwikkelen van methoden om blind te leren typen volgens het klassieke tienvingersysteem.

De cursus is gebaseerd op een biometrisch adaptief computerprogramma, dat functioneert als een privéleraar. TypeStars houdt van elke cursist een dossier bij dat bestaat uit:


1. een accountpagina met persoonlijke gegevens en instellingen
2. een leerprofiel met diverse parameters die de ontwikkeling en status van vaardigheden aangeven
3. een map met lessen die op grond van de accountpagina en het leerprofiel samen zijn gesteld.

Door de unieke adaptieve methode leren cursisten met TypeStars sneller en nauwkeuriger typen dan met andere trainingen, of deze nu worden gegeven via internet of in een zaaltje van een peperduur opleidingsinstituut.

Bekijk de video van Kennisnet voor een heldere uitleg over adaptieve lesmethoden.